Orkide bakımı nasıl yapılır ?

                   Orkide Çiçeği Bakımı

         Orkide çiçeği doğru bakım sağlandığında uzun yıllar yaşadığı için her ortama tercih edilen ilk çiçeklerden biridir. Orkide çiçekleri her ne kadar naif görünseler de aslında oldukça dayanıklı bir bitkidir. Bir çok rengi olan orkide çiçekleri bu sebepten dolayı ev, ofis gibi özel köşelerde her zaman yerini almıştır. Her ne kadar dayanıklı bir çiçek de olsa orkide çiçeklerinin de özenli bakıma ihtiyaçları vardır. Aksi takdirde orkide çiçekleri küsecektir. Peki orkide çiçeklerinin bakımını nasıl yapacağız derseniz, bu yazımızda detaylı olarak sizlere aktaracağız. 

                     Orkide Bakımı Nasıl Yapılır 

     Orkide çiçeğine verdiğiniz bakım, tıpkı bir annenin çocuğuna bakımı gibi olmalıdır. Orkide çiçekleri oldukça nazlılardır. Uzun ömürlü sağlıklı ve çiçekli kalmasını istiyorsanız orkidenizin bakımına önem vermelisiniz.

   - Güneş ışıkları orkideler için mutlak kaynaktır. Güneş ışığını hiç almayan orkideler yaşayamazlar. Fakat direkt güneş ışığına maruz kalmaları da orkidenizi küstürecektir. Bu yüzden orkidelerinizin pencere önü gibi direkt güneş alan yerlerde muhafaza etmeyiniz. Fakat karanlık ve loş yerler de orkideleriniz için uygun değildir.

    -Orkidelerin özel toprakları vardır. Orkide kökleri hava almaya ihtiyaç duyarlar. Geçirgen ve az toprak orkideler için en uygundur.

     - Saksı seçiminizi şeffaf saksıdan yana kullanmanız daha sağlıklıdır. Orkidenin kökü de dolaylı yoldan güneş ışığına ihtiyaç duyar. Köklerinin sığabildiği şeffaf bir saksı orkideler için yeterli olacaktır.

     -Oda sıcaklığında bulundurmayı unutmamalısınız, sürekli klima, fan veya kalorifer gibi ısı değişimine sebep olan yerlerin yakınında tutmamanız doğru olacaktır.

Orkide çiçek çeşitlerini sitemizden inceleyebilir, en güzel ve en sağlıklı orkide çiçeklerine sahip olabilirsiniz. Orkide çiçekleriniz özenle hazırladığımız gibi alıcısına da özenle teslim ederiz.

 

      Orkide Çiçeğinin Budanması 

     Orkidenizin canlılığını koruması için budanması önemlidir. Fakat orkidenizin budaması için acele etmemelisiniz. Budama işlemini sapların iyice kararıp kahrevengiyle dönmeye başlamasından sonra yapmalısınız. Budama işleminin amacı kurumuş yaprakları ve sapları budayarak daha sağlıklı yetişmesine olanak sağlamaktır.

      Orkideler tüm yıl boyunca gelişim gösteren bitkilerdir. Budama işleminden önce bazı öneli bilgileri bilmenizde fayda olacaktır. Çiçeklenme döneminden sonra budama işlemini yapmanız gerekmektedir. Bu dönem genel olarak ilkbahar sonlarında başlayıp eylül ayına kadar devam etmektedir. Bu dönem genel olarak ilkbahar sonunda başlayıp eylül ayına kadar devam etmektedir. Bu sebeple orkideniz için en uygun gördüğümüz bakım ve budama işlemleri haziran temmuz aylarında yapılandır. Yazın yapraklar ve kökler daha iyi gelişim göstereceğinden bakım sonrasında bitki kendini daha iyi toparlayacaktır.