Kışın Zor Mevsim Şartlarına Rağmen İçimizi Isıtan Çiçekler
Soğuk kış günler geldi, sonbahar bitiyor..
Kendimizi, evimizi, şartlarımızı kışa hazırlıyoruz, peki ya çiçeklerimizi? Kış mevsimin zor hava şartlarına her çiçek dayanmıyor. Kış çiçekleri olarak bilinen bazı çiçekler vardır, her mevsim çiçek açar, kışın soğuk ve renksiz günlerinde sizlerin ve sevdiklerinizin gününü renklendirecek çiçekleri sizler için derledik...
1. Kış Sümbülü
Zambakgiller familyasından olan kış ortancası olarak da bilinen kış sümbülü sıcağı sevmez, Kış aylarında rengarenk çiçek açan kış sümbülü, -30, -40lara kadar dayanır. Kış sümbülü toprağında gübreyi sever, toprağına yaprak çürüntüsü karıştırabilirsiniz. Asla doğrudan güneşe maruz kalmamalılar.
2. Nergis
Nergis çiçeği güzelliğiyle ve kokusuyla ünlüdür. Yunan mitolojisinde hikayesi geçen nergis çiçeği görenleri büyüleyen bir çiçek olarak bilinir. Çiçekleri sarı ve beyaz tonlarındadır. Kışın çiçeklerini açar, içinizi ısıtır. Asitli ve killi toprağı sevmez. Bir kaç günde bir sulama yeterli olacaktır. Hatta nergis çiçeğine bahçenizde bakıyorsanız, kendi kendisine yeterli olacak ve besleyecektir. Sulama ihtiyacı bile duymazsınız.
3. Orkide
Zarif ve şık bir seçenek olan Orkide çiçeği, kış aylarında da canlılığını korur. Sağlıklı ve özenli bakımla uzun yıllar kalıcılığını koruyan orkidelerin beyaz, mavi, pembe, turuncu, benekli bir çok renk çeşidi vardır. Terfi alan iş arkadaşınıza terfi çiçeği, sevgilinize, Sevdikleriniz için kalıcı ve canlı iyi bir hediye seçeneğidir.
4. Kardelen
Kara inat, karları delerek çiçek açtığı için ismi kardelen olarak bilinen kış çiçeği, -15, -20 derecede bile çiçek açar. Doğrudan güneş almayan yerlerde gönül rahatlığıyla yetiştirebilirsiniz. Çok fazla su istemeyen kardelen çiçeği, hassas yapısından dolayı dokunulmayı pek sevmez. Bakımı kolaydır.
5. Kasımpatı (Krizantem)
Kasımpatı otsu ve çok yıllık bir bitki türüdür. Eğer direkt güneşe maruz kalmaz ve gölgeli bir yerde yetiştirilirse uzun süre renkliliğini korur. -30 dereceye kadar dayanıklıdır. Kasımpatı çiçeği genellikle hüzünlü ve acı günlerde tercih edilir. Halk arasında cenaze için uygun görülen çiçektir.
6. Şebboy Çiçeği
İki veya çok yıllık bitki olan Şebboy çiçeği, bol mineralli toprağı sever. Düşünüldüğü kadar soğuğu sevmeyen Şebboylar, 10 dereceye kadar dayanıklıdır. Şebboy çiçeğinin bakımındaki püf nokta, sulama suyunun bir gün önceden dinlendirilmesidir. İsmi farsçadan, şeb(gece), buy (koku) gelmektedir. Geceleri çok güzel koku yayarlar.
7. Açelya
Fundagiller familyasından olan Açelyalar, aralık ayında tomurcuklanarak pembe, beyaz, kırmızı renklerinde çiçekler açarak kendisine hayran bırakır. Yeni Türkü çok güzel anlatır Açelya çiçeğini :)